ja myślę zrobić dziury w ori obudowach a potem je jakoś ukierunkować i wylać żywicą, żeby aż tak nie wystawały :wink:
ile obniżyć autko (o1)
Zwiń
X
-
ile obniżyć autko (o1)
Witam,na dniach wrzucam do mojej o1 17" na profilu 225\45...i tu moje pytanie,boje sie ze bedzie stał na nich jak wóz drabiniasty wiec skłaniam sie ku "glebie"...tylko jak bardzo go obnizyc? jak granica bedzie rozsadna? chodzi mi o to zeby nie chaczyły koła nigdzie przy 4 osobach na pokładzie zdecyduje sie chyba na mts bo miałem go kiedys w e36 i byłem zadowolony ale jest kilka mozliwosci konfiguracji wysokosci czy taki zestaw http://www.venom24.pl/skoda-octavia-...86dc3feacf0b8c by był odpowiedni?...z gory dziekuje za wszekie sugestie i pozdrawiam...
-
-
Obniżysz ile będziesz chciał, same sprężyny dużo nie dadzą ale możesz od nich zacząć. Jak to będzie wyglądać dowiesz się jak przepatrzysz forum kamil92 ma obniżone o 35 albo 40 i ma koło 17 to możesz zobaczyć jaki jest prześwit
[ Dodano: Pią 30 Mar, 12 23:39 ]
zależy też gdzie jeździsz octavia ma nisko miskę olejową i można przychaczyć
Komentarz
-
-
bolczyk3, 17" ok, -30 też ok, ale 225/45 to raczej zdecydowanie za szeroko :wink::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bolczyk3mts
no super
Zamieszczone przez bolczyk3http://www.venom24.pl/sko...486dc3feacf0b8c
bardzo super
jak masz brać gówno, to weź OEM RS, a za 329pln zatankuj autokliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
ja mam 17 7,5 i opony 205/40 i nie wiem o ile skręcony gwint, bo koło jest niższe niż 15 na ori baloniastej oponieale to dopiero się ładnie zgrało z błotnikiem a finalnie jest chyba 9cm niżej :szeroki_usmiech
Sprzedam zawieszenie z pakietu na bezdroża click ---> LINK
Komentarz
-
-
maciej to jest wrozenie z fusow, jak nie masz nowych amorow to te ktore masz teraz moga zostac szybko zzarte przez krotsze sprezyny, z drugiej manki jak kupisz nowe nie sportowe amory moze byc tak samo. Ogolnie bedzie bezpiecznie, tylko moze sie okazac nieoplacalne. Ja mam w tej chwili jakos -40 i tylko w pierwszy dzien przywalilem micha w szczecinie bo ceglanka na jezdni byla, ale nic sie nie stalo na szczescie.Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
bolczyk3, w tej sprawie nikt Ci raczej nie pomoże :wink: Nowy, to nowy. MTS to średnia półka (nie żebym coś miał osobiście do firmy, ale są lepsze od niej i są gorsze). RS-em jeździłem i też zawieszenie jest spoko. Pytanie po jakim przebiegu te amory? I co tam się stało z autkiem, że wszystko z niego na sprzedaż?
Jednym słowem: jak kolega uważa :wink:
Komentarz
-
-
kup używany gwint. Ja mam dokładnie taki sam http://allegro.pl/golf-iv-bora-gwint...245568945.html i jestem bardzo zadowolony - pracuje płynnie i wybiera nierówności a nie skacze jak ping pongSprzedam zawieszenie z pakietu na bezdroża click ---> LINK
Komentarz
-
-
Co do kita Mtsa do octavi. Posiadam takowy zakupiony od kolegi z forum. Sprawa wyglada nastepujaco. Po zalozeniu kita tyl obsiada niesamowicie "kolo rowne z nadkolem" a przod o te rzeczywiste -3,5 cm na takim zestawieniu tyl mocno skacze i mega twardy jest i co najwazniensze na plecach wszystko czucale ze mi sie to nie podobalo to na chwile obecna do tylnich amorow zalozylem seryjne sprinki. Co prawda ciezko bylo ale sie udalo. Efekt ? Dupa stoi wyzej prawie jak seria, na plecach nic nie czuc mimo to ze sprawdzajac "rekoma" twardosc tylniego zawieszenia jest wieksza
trzymanie na drodze wrecz przecudne. Tylko jest jeden minus tego. Wsiadaja na tyl 2-3 osoby i jest problem ze sterownoscia tyl idzie w dol i robi sie na tyle twardy ze przy wiekszysz predkosciach hukowo sie kieruje tj. Wrzucil bys z 10 workow cementu na sam tyl samochodu. Poprostu kest takie dziwne rozlozenie masy wtedy. Na serii tak tego nie bylo czuc.
Komentarz
-
-
no własnie chodzi mi tez o to zeby nie było strasznej róznicy w wysokosci tył-przód tak jak kolega Dud3k napisał...jutro zakładam kółka i zobaczę...jak bedzie koza to kupuje MTSa i do ziemi JĄa jak nie bedzie tragedii to poczekam az sie seria wysra i wtedy cos wskoczy...moze bedzie wiecej $ to coś lepszego ...
Komentarz
-
Komentarz